Bubble Trouble

 

Bij het spel Bubble Trouble draait het om het verwijderen en vernietigen van de bubbles. Door het scherm heen verschijnen meerdere bubbels, waar je uit moet zien te komen. Bubble Trouble is een van de spellen die tot op de dag van vandaag nog steeds gespeeld wordt. De combinatie van spanning en denkvermogen maakt dat spelers nog steeds met veel plezier de bubbles blijven wegjagen.

Opbouwende spanning

In het begin komen de bubbles geleidelijk aan in het scherm. Gedurende het spel wordt de spanning opgebouwd en in de eerste levels lukt het de speler de ballen te verwijderen. Naarmate de speler een hoger niveau bereikt neemt de spanning toe. Er wordt steeds meer van de speler gevraagd. De levels worden steeds moeilijker. De ballen komen sneller in het scherm en er komen ook steeds meer bij. Ondertussen moet je ervoor zorgen alle bubbles binnen een bepaalde tijd weg te hebben. Zodra je hierin slaagt, kom je een level verder met nieuwe uitdagingen.

De juiste wapens en tactiek

Om de levels te doorlopen, krijgt de speler de keus uit meerdere wapens om de bubbels te verslaan. Jij moet bepalen welke wapens je gaat gebruiken om de bubbels te verwijderen. Hiermee wordt jouw tactisch vermogen behoorlijk aan het werk gezet. Als de juiste wapens ingezet worden, dan is er een grote kans dat je alle Bubbles op tijd weet te verwijderen en dus weer een level verder komt.

Het cognitief denkvermogen

Hoe hoger het level, hoe meer van het denkvermogen gevraagd wordt. Soms lukt het gewoonweg niet in een keer het level uit te spelen. Je krijgt dan de kans andere wapens toe te passen om toch alle bubbels te verslaan. Het doorlopen van de levels vraagt daarmee de capaciteit van het cognitief denkvermogen, wat mogelijk de reden is van het succes.

Dat is de kracht van Bubble Trouble. Het heeft geen glitters en moderne technologie nodig om de spelers vast te houden. Enkel bubbels, tactische wapens en een oplopende spanning die steeds de spelers uitdaagt.