Mijnenveger

Het spel mijnenveger was een van de spellen dat ook meegeleverd werd op de computer. Deze zat inbegrepen bij het besturingssysteem Windows. Bij de eerste mobiele telefoons was dit ook een van de spellen die erop geïnstalleerd was. Een duidelijke aandenken aan de beginjaren van de technologie en de oprichting van TMF.

Wat was mijnenveger ook alweer?

De versie van de eerste jaren was een scherm van meerdere vakjes. In dit scherm zit onder meerdere vakjes een mijn verborgen. De speler moet proberen de mijnen te vinden in het veld. Om er achter te komen waar de mijnen zitten, moeten de vakjes aangeklikt worden. Er verschijnt een cijfer als het vakje geen mijn heeft. De cijfers die verschijnen variëren van de nummers 1 tot en met 8. Het is ook mogelijk de vakjes te markeren. Als je verwacht onder een vakje een mijn te vinden, dan kan je dit vakje aantikken. Er verschijnt dan een vlaggetje en dan weet je dat je dit vakje al hebt gehad.

Wat betekenen de cijfers?

Naast dat je een vakje hebt gekozen zonder mijn, heeft het cijfer ook een betekenis. De cijfers 1 tot en met 8 geven het aantal mijnen aan waar dit vakje aan grenst. Zelf moet je nog steeds uitzoeken onder welk vakje de mijn zit. Het cijfer geeft namelijk niet de locatie van de mijn aan. De mijnen bevinden zich op meerdere posities waaronder naast elkaar of schuin naast elkaar.

Het spel van vroeger

Haal herinneringen op en ga weer ouderwets mijnen zoeken in mijnenveger. Hoewel het scherm kan verschillen met het origineel, zal de speelwijze hetzelfde zijn. Ontdek of je het nog onder de knie hebt. Voor je het weet, beheers je de spelregels weer en heb je binnen korte tijd de mijnen gevonden in het veld.