Awards Shows

Bij het ontstaan van de eerste Nederlandse muziekzender The Music Factory, oftewel TMF, moest daar ook een bijbehorende prijs bij horen. Dit werd vanzelfsprekend de TMF Awards en voor de uitreiking werd in 1996 de eerste show gegeven.

Van kantine naar Ahoy

De show in 1996 vond nog in de kantine van het TMF gebouw plaats. Toen nog zonder publiek. Zelfs de artiesten waren niet allemaal aanwezig. Deze uitreiking van de TMF Awards werd zo goed ontvangen, dat in de Statenhal Den Haag werd geregeld om artiesten en publiek te betrekken bij de uitreiking. Dat bleek een succes en vanaf 1998 tot en met 2005 was Ahoy in Rotterdam de plek voor de TMF Awards.

Alle muziekstijlen

Jarenlang ging het publiek daar uit zijn dak op de geweldige optredens van muziekartiesten meerdere genres. House, R&B, Pop en Rock waren een perfecte mix voor het uiteenlopende publiek dat aanwezig was. Zelfs internationale sterren kwamen naar Nederland om de TMF Awards bij te wonen.

De stages en performances

Op deze website zijn de oude beelden van deze TMF Awards te vinden. Je hoort de hits van die periode, de optredens van die jaren en de presentatoren die regelmatig onze kamers vulden. Hier zijn ze op verschillende manieren ingedeeld. Zo staan er shows uit de jaren 2000, 2003, 2009, 2010 en 2011.

Tijdens de shows werden optredens verdeeld over de Main Stage, de Dance Stage, Superchart Stage en Pure Stage. Ga naar de pagina stages en bekijk de video’s van internationale artiesten als Stromae en Black Eyed Peas, of de Nederlandse artiesten als De Kast, Nick & Simon, Waylon en Ben Saunders.