Bubble Trouble

 

De naam van het spel zegt al veel, verwijder en vernietig de bubbels in het spel. Daar draait het om bij het spel Bubble Trouble. Door het scherm heen verschijnen meerdere bubbels, waar je uit moet zien te komen. Dit klinkt heel eenvoudig en het is hoe dan ook een succes op het internet.

Bubble Trouble is een van de spellen die tot op de dag van vandaag nog steeds gespeeld wordt. Veel online games zijn slechts tijdelijke hypes, maar dat geldt niet voor Bubble Trouble. De reden? De combinatie van spanning en denkvermogen.

Opbouwende spanning

Gedurende het spel wordt de spanning opgebouwd. Daardoor wordt de speler in de eerste levels enigszins op het verkeerde been gezet. De bubbels lijken dan nog onschuldig en het veld kan met gemak schoongemaakt worden van de bubbels. Hierdoor gaat de speler denken de bubbels wel aan te kunnen.

Moeilijke levels

Daar begint de fout, want naarmate de speler een hoger niveau bereikt neemt de spanning toe. Er wordt steeds meer van de speler gevraagd. De vraag is of de speler dit weet uit te houden en de uitdaging aangaat. De levels worden steeds moeilijker. Ook als een niveau is afgerond, kan de speler nog met een gespannenheid in het lijf zitten.

De juiste tactiek

Om de levels te doorlopen, krijgt de speler de keus uit meerdere wapens om de bubbels te verslaan. Daar kom je bij het denkvermogen van de speler. Deze moet de juiste wapens zien te gebruiken om de bubbels te verwijderen. Hier wordt iets gevraagd van het tactische vermogen van de speler. Als de juiste wapens ingezet worden, dan is er een grote kans het level te halen.

Het cognitief denkvermogen

Hoe hoger het level, hoe meer van het denkvermogen gevraagd wordt. De speler ontkomt er niet aan levels te herhalen. Soms lukt het gewoonweg niet in een keer het level uit te spelen. Andere wapens moeten dan toegepast worden, om toch alle bubbels te verslaan. Het doorlopen van de levels vraagt daarmee de capaciteit van het cognitief denkvermogen.

Dat is de kracht van Bubble Trouble. Het heeft geen glitters en moderne technologie nodig om de spelers vast te houden. Enkel bubbels, tactische wapens en een oplopende spanning die steeds de spelers uitdaagt