Mijnenveger

Ook mijnenveger dankt de bekendheid doordat het meegeleverd werd bij een apparaat. Het was een van de spellen dat te vinden was op de computer, wanneer deze beschikte over het besturingssysteem Windows. Bij de eerste mobiele telefoons was dit ook een van de spellen die erop geïnstalleerd was. Een duidelijk aandenken aan de beginjaren van de technologie. Dezelfde jaren als de oprichting van TMF en daarom mag dit spel niet missen op deze website.

Wat was mijnenveger ook alweer?

De versie van de eerste jaren was een scherm van meerdere vakjes. In dit scherm zit onder meerdere vakjes een mijn verborgen. De speler moet proberen de mijnen te vinden in het veld.

Hoe werkt mijnenveger?

Om er achter te komen waar de mijnen zitten, moeten de vakjes aangeklikt worden. Er verschijnt een cijfer als het vakje geen mijn heeft. De cijfers die verschijnen variëren van de nummers 1 tot en met 8. Het is ook mogelijk de vakjes te markeren. Als je verwacht onder een vakje een mijn te vinden, dan kan je dit vakje aantikken. Er verschijnt dan een vlaggetje en dan weet je dat je dit vakje al hebt gehad.

Wat betekenen de cijfers?

Naast dat je een vakje hebt gekozen zonder mijn, heeft het cijfer ook een betekenis. De cijfers 1 tot en met 8 geven het aantal mijnen aan waar dit vakje aan grenst. Zelf moet je nog steeds uitzoeken onder welk vakje de mijn zit. Het cijfer geeft namelijk niet aan waar. De mijnen kunnen ook naast elkaar staan, of schuin naast elkaar.

Het spel van vroeger

Haal herinneringen op en ga weer ouderwets mijnen zoeken in mijnenveger. Hoewel het scherm kan verschillen met het origineel, zal de speelwijze hetzelfde zijn. Ontdek of je het nog onder de knie hebt! Voor je het weet, beheers je de spelregels weer en heb je binnen korte tijd de mijnen gevonden.