Pesten

Het gezamenlijke kaartspel pesten is al heel lang bekend. Dit traditionele spel wordt vaak toegepast tijdens momenten dat de tijd daarom vraagt. Het wachten, sociale gelegenheden, of gewoon tijdens het gebruikelijke speeluur. Met een of meer pakjes kaarten kan het spel beginnen. De spelers gebruiken alle kaarten, waaronder ook de jokers. Zeker deze kaarten zijn essentieel voor het spel pesten.

Aantal kaarten

Alle spelers krijgen evenveel kaarten. Voor het delen moet wel even bepaald worden hoeveel. Het meest gangbare aantal is zeven, maar dit is niet een vaste regel. Ook het aantal spelers staat niet vast, echter zijn minimaal twee spelers wel nodig voor een potje pesten. Zodra de kaarten gedeeld zijn, wordt de stapel overige kaarten met de afbeeldingen naar beneden neergezet.

Kaarten leggen

Dan begint het spel. De eerste speler kan een kaart leggen. De daaropvolgende speler moet een kaart leggen die qua kleur of waarde overeenkomt. Heeft de speler geen geschikte kaart, dan moet de speler een kaart pakken van de andere stapel.

Functies van de kaarten

Iedere kaart heeft zijn eigen functies en betekenissen. Meestal zijn de kaarten 3, 4 , 6, 9 en Vrouw geen pestkaarten. Alleen aan de Aas, 2, 5, 7, 9, 10, Boer, Heer en Joker hangen extra gevolgen zodra een speler deze in bezit heeft. De functies verschillen per type spel. Vraag of check dit na wanneer je aansluit bij een kaartspel pesten.

Laatste kaart

Zo gaat het spel door. Wanneer een speler nog een kaart over heeft, dan moet deze kloppen of roepen ‘1 kaart!’. Als dat vergeten wordt, dan is de speler verplicht 2 of 5 kaarten te pakken. Eindigen met een pestkaart mag niet. Doet de speler dat wel, dan moeten er vijf kaarten gepakt worden.

Online kaartspel pesten

Online het kaartspel pesten spelen is een leuk tijdverdrijf. Open het spel op TMF Awards om het pesten beter onder de knie te krijgen of zelfs te leren kennen. Naast de genoemde spelregels kunnen spelers het spel verder vormgeven met optionele regels.