Pesten

Het gezamenlijke kaartspel Pesten is al heel lang bekend. Dit traditionele spel wordt vaak gekozen als een groep mensen bij elkaar is voor bijvoorbeeld een verjaardag of een ander soort feest. Het is ook ideaal om te spelen op reis en tijdens de vakantie. Het enige wat nodig is, is een of meer pakjes kaarten om het spel te beginnen. De spelers gebruiken alle kaarten, waaronder ook de jokers. Zeker deze kaarten zijn essentieel voor het spel Pesten.

Bepaal het aantal kaarten

Alle spelers krijgen evenveel kaarten. Voor het delen wordt bepaald hoeveel kaarten elke speler krijgt. Het meest gangbare aantal is zeven, maar het is niet een vaste regel. Ook het aantal spelers staat niet vast, echter zijn minimaal twee spelers wel nodig voor een potje Pesten. Zodra de kaarten gedeeld zijn, wordt de stapel overige kaarten met de afbeeldingen naar beneden neergelegd.

Kaarten leggen

Dan begint het spel. De eerste speler kan een kaart leggen. De daaropvolgende speler moet een kaart leggen die qua kleur of waarde overeenkomt. Heeft de speler geen geschikte kaart, dan moet de speler een kaart pakken van de andere stapel.

Functies van de kaarten

Iedere kaart heeft zijn eigen functies en betekenissen. Meestal zijn de kaarten 3, 4 , 6, 9 en Vrouw geen pestkaarten. Alleen aan de Aas, 2, 5, 7, 9, 10, Boer, Heer en Joker hangen extra gevolgen zodra een speler deze in bezit heeft. De functies verschillen per type spel. Vraag of check dit na wanneer je aansluit bij een kaartspel pesten.

Laatste kaart

Wanneer een speler nog een kaart over heeft, dan moet deze kloppen en roepen ‘1 kaart!’. Als dat vergeten wordt, dan is de speler verplicht 2 of 5 kaarten te pakken. Het is niet toegestaan te eindigen met een pestkaart. Doet de speler dat wel, dan moet deze persoon vijf kaarten pakken.

Online kaartspel pesten

Online het kaartspel Pesten spelen is een leuk tijdverdrijf. Open het spel op TMF Awards om Pesten beter onder de knie te krijgen of zelfs te leren kennen. Naast de genoemde spelregels kunnen spelers het spel verder vormgeven met hun eigen regels.