TMF Games

Maak gebruik van het spellenaanbod op de website die jou terugbrengt naar de tijd van TMF. Niet alleen kan je hier oude video’s bekijken, maar ook de populaire games van toen vind je terug op de website. Games stonden toen nog in de kinderschoenen, maar werden steeds populairder bij jongeren. Zelfs volwassenen werden door hun kinderen aangestoken met spellen als Tetris en Mijnenveger. Natuurlijk bleef het niet bij deze spellen. Veel ontwikkelaars zagen mogelijkheden in deze nieuwe rage en de spellen werden steeds uitgebreider qua spel, graphics en mogelijkheden. Zo kwamen spellen als Grand Theft en Call of Duty op de markt die uiteindelijk leidde tot grote communities in de Game wereld.

De TMF Game Awards

Het grote succes van de spellen als Tetris en Mijnenveger maakten duidelijk dat gamen behoorlijk leefden onder het publiek. Zeker toen er meer spellen op de markt kwamen. TMF merkte dat de populariteit van gamen zo opkwam, dat ze in 2005 de TMF Game Awards organiseerden. Ook dit waren publieksprijzen, maar dan voor diverse games die in die periode razend populair waren. De eerste prijzen waren een samenwerking met Power Unlimited. Voorbeelden van categorieën voor de TMF Game Awards waren Beste Game Overall en Beste PC-Game. Bij de uitreikingen van 2006 werden de prijzen aangevuld met de categorieën Beste DS/GBA game, beste handheld en de Speciale Award voor Beste Sound. De komst van nieuwe game consoles zorgden ook voor nieuwe categorieën. Voorbeeld daarvan is de award voor Beste Wii-game in 2008.

De grote winnaars

Net zoals de spellen als Tetris en Mijnenveger vervangen werden door de spellen als Grand Theft en Call of Duty, werden ook die laatsten geleidelijk aan vervangen door nieuwe spellen. Zo kwamen er nieuwe versies op de markt die nog beter waren dan de vorige versies. Daardoor veranderden de prijzen voor de TMF Game Awards ieder jaar. Interessant detail is dat de Best Game Overall in 2009 niet meer tot de categorieën behoorde. Tot dat jaar was Grand Theft Auto altijd de winnaar voor deze prijs, wel was het ieder jaar een andere release van de game. In 2005 was dat Grand Theft Auto: San Andreas en in 2006 Grand Theft Auto: Liberty City Stories. Een andere veelvoorkomende winnaar van de Game Awards was Call of Duty. In 2006 won dit spel de game award voor Beste online game en de speciale award voor Best Sound. In 2008 won Call of Duty 4: Modern Warfare de prijs voor de Beste PC-Game.

Nintendo en GameBoy

Games als Grand Theft Auto en Call of Duty zijn geweldige spellen, maar het begon met spellen als Tetris en Bubble Trouble. Door Nintendo en GameBoy raakten steeds meer jongeren bekend met deze games. Deze apparaten brachten daarmee de spellen naar de huiskamers en andere plaatsen. Voorheen ging iedereen nog naar speelhallen om te gamen. Met behulp van de Nintendo konden kinderen via de televisie spellen spelen. De GameBoy was een draagbare spelcomputer, waar net als bij de Nintendo meerdere spellen afgespeeld konden worden. Spellen als Tetris, Bubble Trouble en Sudoku waren nu op iedere plek te spelen. Beleef deze spellen opnieuw en bekijk of je deze spellen nog steeds goed onder de knie hebt.

De variaties van Tetris

Tetris was een van de spellen die bekend werd dankzij het speeltoestel GameBoy. Al gauw waren er meerdere uitvoeringen te vinden. Al is de variatie van Nintendo GameBoy wel de populairste. Daarom kan het spel niet ontbreken tussen de Games op tmfawards.nl. Bekijk de video van oude TMF Awards opnamen en breng de tijd door met Tetris of Bubble Trouble.

De eerste millennium-jaren

Games en muziek van deze website zijn de nostalgie van eind jaren negentig en de eerste millenniumjaren. Het is een ultieme combinatie om deze periode weer terug te brengen. Op tmfawards.nl ga je terug naar die tijd, waar computers in meerdere huishoudens voorkwamen. De techniek was nog zeer eenvoudig, maar toch geavanceerd genoeg voor het maken van wereldwijde rages.

Speel op hoger niveau

Ga terug in de tijd en speel de spellen waar jij in die jaren de dagen mee doorbracht. Orden de blokjes en zet ze op de juiste plaatsten neer. Laat rijen verdwijnen en behaal de hoogste levels bij Tetris. Wie weet heb je het nog in je om zo snel mogelijk de vormen te wijzigen volgens de samenstelling van de rijen.

Tactisch met Bubble Trouble

Test jouw denkvermogen bij Bubble Trouble. Ontdek hoe snel jij alle bubbels weet te verwijderen uit de hogere levels. Weet je nog hoe je de beschikbare wapens inzette in dit spel? Je bent nu jaren verder en wie weet is jouw tactische denkvermogen meer ontwikkeld. Daag jezelf uit en behaal hogere levels dan tijdens je jongere jaren.

Beleef oude rages

Herken je ook het spel Killer Sudoku nog? We zagen die voorheen terugkomen in kranten en tijdschriften. De spelcomputers uit die tijd hadden Killer Sudoku nog niet direct in hun game-assortiment opgenomen. Wel is het een ware rage geweest in die periode en daarom mag deze als game niet ontbreken op tmfawards.nl.

Andere games die te vinden zijn op deze nostalgische website zijn Mijnenveger en Pesten. Het laatste spel was al voor de komst van computers bekend als kaartspel. Voor Mijnenveger was wel een computer nodig, om hier behendig in te worden.

Aandacht voor de nieuwste games

Naast het uitreiken van de prijzen waren de TMF Game Awards ook een nieuwe manier om de nieuwste games onder de aandacht de brengen. Het uitreiken van TMF Game Awards was steeds vanzelfsprekender. Met de opkomst van de Nintendo met spellen als Tetris en Bubble Trouble en moderne games als Grand Theft en Call of Duty was het een logisch vervolg om hier een award show als de TMF Game Awards aan te wijden. Ben je benieuwd hoe de oude spellen als Tetris eruit zagen? Speel dan hier de Tetris uit de begin jaren van TMF.